Aarhus Dyrehospitals øjenafdeling


Nyhedsbrev
Sommer 2003


Nye seminarer i øjensygdomme for praktiserende dyrlæger

I 2001/2002 gennemførte øjenafdelingen på Aarhus Dyrehospital i alt 11 seminarer i øjensygdomme for 220 praktiserende dyrlæger.

Den store tilslutning til disse seminarer betød, at vi i foråret 2003 har gennemført to seminarer med et nyt program for praktiserende dyrlæger.
Begge seminarer var fuldtegnede med 20 deltagere hver aften, hvorfor begge seminarer blev gentaget, og i alt deltog 80 dyrlæger.

Interessen for øjensygdomme og diagnosticering og behandling af disse sygdomme er altså meget stor hos de praktiserende dyrlæger, og det vil mange hunde og katte helt sikkert nyde godt af i fremtiden.

Det har betydet, at nu er ikke alene mange af vore praktiserende kolleger bedre i stand til at stille diagnosen ved forskellige øjensygdomme, men de kan samtidig også vurdere, om patienten skal henvises til øjenspecialisten.

I mange tilfælde drøftes den enkelte patients øjensygdom forud pr. telefon med en af dyrlægerne ved vor øjenafdeling, hvor det afgøres, om en henvisning er nødvendig eller patienten efter vor vejledning kan behandles hos egen dyrlæge.

Det har i mange tilfælde været afgørende for, at den rette behandling er blevet iværksat med det samme, og i flere tilfælde har det betydet, at synet er blevet reddet.

For den interesserede læser kan programmerne for de to seminarer (seminar 1 - seminar 2) studeres nærmere under nyhedsbrevene.