Aarhus Dyrehospitals øjenafdeling


Ny specialist i øjensygdomme

Århus, d. 08. marts 2005

Pressemeddelse:

Ny specialist i øjensygdomme hos dyr

Store fremskridt i behandlingen af øjensygdomme

Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen, Aarhus Dyrehospital, har netop bestået eksamen og afsluttet en flerårig uddannelse som specialist i øjensygdomme.
Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen er den tredje specialdyrlæge i øjensygdomme i Danmark og leder sammen med specialdyrlæge Niels Stadsvold øjenafdelingen på Aarhus Dyrehospital.
Som de to eneste øjenspecialister i Jylland og på Fyn modtager de årligt et stort antal henviste hunde, katte og heste fra flere hundrede dyrehospitaler og -klinikker.

Claus Bundgaard Nielsen kan fortælle om mange store fremskridt de seneste år i både den medicinske og kirurgiske behandling af øjensygdomme hos dyr.
Vi modtager specielt mange patienter med betændelse og sår i hornhinden, hvor nye behandlinger og operationsmetoder kan redde synet hos disse dyr.
Grå stær er en anden sygdom, der i dag kan behandles ved en operation med ultralyd som hos mennesker og give det blinde dyr synet igen.

Øjensygdomme er et fascinerende fagområde at beskæftige sig med, fordi vi generelt har at gøre med gode og omgængelige patienter og ikke mindst glade og tilfredse ejere, når et godt resultat er opnået, beretter Claus Bundgaard Nielsen.

Claus Bundgaard Nielsen oplyser om den langvarige specialuddannelse, at den tog sin begyndelse ved ansættelsen på Aarhus Dyrehospital i 1998 og har siden krævet mange studieophold på universiteter og hos øjenspecialister i bl.a. England, Frankrig og USA.
Her til kommer et omfattende selvstudium og publicering af flere videnskabelige artikler om øjensygdomme og deres behandling samt foredrag for praktiserende dyrlæge og opdrættere af forskellige hunderacer.

Uddannelsen til specialdyrlæge udsprang oprindelig af Claus Bundgaard Nielsens interesse for de arvelige øjensygdomme hos hunde.
Bekæmpelsen af arvelige øjensygdomme hos hunde foregår i dag i et nært samarbejde mellem et dyrlægepanel i Den Danske Dyrlægeforening og Dansk Kennel Klub, et meget vigtigt arbejde understreger Claus Bundgaard Nielsen, der er redaktør af Dansk Veterinær Ophthalmologisk Manual, der samler alle øjendata på over hundrede registrerede hunderacer her i landet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yderligere oplysninger kan fås hos specialdyrlæge Claus Bundgaard Nielsen på
Telefon: 86 28 27 88. Fax: 86 28 80 80.
email: bundgaard@aarhusdyrehospital.dk
www.oejendyrlaegen.dk