Aarhus Dyrehospitals øjenafdeling

Ny Øjenspecialist

Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen bestod i februar 2005 sidste del af den krævende øjeneksamen som specialdyrlæge i Veterinær Oftalmologi og er derefter den tredje danske dyrlæge, der opnår denne specialistgrad.

I 2004 havde Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen et 4 ugers ophold på øjenafdelingen på University of Florida hvor 2 af verdens mest prominente veterinære øjenspecialister er professorer. Her har man et udvidet speciale i øjensygdomme hos hund og kat samt en stor øjenafdeling for heste.

Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen bestod i november 2003 sidste del af den krævende nordiske øjeneksamen og er derefter indtrådt som medlem af Den danske Dyrlægeforenings panel. Aarhus Dyrehospital har derfor nu to dyrlæger, der kan øjenlyse hunde og katte for arvelige øjensygdomme.

Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen deltog i november 2003 i et øjenseminar vedr. øjensygdomme hos heste. Dermed styrkes denne del af vores øjenpraksis, hvor vi ofte konsulteres af kolleger og yder assistance ved operationer eller andre vanskelige tilfælde.

Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen deltog i sommeren 2003 i det europæiske øjenspecialistmøde i Cambridge, hvor han bl.a. fremlagde en artikel vedrørende øjensygdommen Collie Eye Anomali (CEA). Artiklen offentliggøres i Dansk Veterinærtidskrift nr. 4, d. 15. februar 2004.