Aarhus Dyrehospitals øjenafdeling

Nyhedsbrev forår 2004

Forbedret instrumentarium til kataractoperation

Vi har investeret i nyt og mere sofistikeret udstyr til kataractoperation. Bl.a. er instrumentariet forsynet med de mest avancerede håndtag og ultralydsspidser.
Vi kan derfor tilbyde en bedre, mere effektiv og sikker operation.
Der er endvidere kommet en ny intraokulær linse på markedet, som er velegnet til hunde af lidt større race.
 

Elektroretinografi (ERG)

En undersøgelse af nethindens funktion kan gøres ved hjælp af elektroretinografi. Denne teknik tilbydes kun på KVL og på Aarhus Dyrehospital.
Ved hjælp af nåle- og kontaktlinseelektroder kan man ved hjælp af en afmålt lysimpuls registrere photoreceptorenes respons på en graf.
Teknikken anvendes især ved evaluering af patienter før kataractoperation samt i forbindelse med undersøgelse for blindhed, hvor retinas makroskopiske fremtoning er normal, f.eks. ved sygdommen SARD.
Læs mere om ERG på www.retinographics.com
 

Flere heste kommer til øjenundersøgelse

Vi oplever i stigende grad, at kolleger henviser heste til undersøgelse, behandling og second opinion.
Ofte kan undersøgelse og behandling foregå i en transportvogn eller hestetrailer. Hvis behandlingen kræver anæstesi og operation, vil vi typisk alliere os med den henvisende kollega eller finde et egnet og sikkert sted hvor indgrebet kan udføres.
Dyrlæge Claus Bundgaard Nielsen besøger i foråret Professor Dennis Brooks i Gainesville, Florida for bl.a. at styrke vores hesteophthalmologi.
Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller ønsker at henvise en hest med øjensygdom.
 

Øre-næse-hals (ENT)

De fleste er klar over, at vi ud over henvisningsopgaver også udfører en del kirurgiske opgaver for kolleger, bl.a. ryg- og knoglekirurgi. Et område der har mindre bevågenhed, er øre-næse-hals sygdomme. Vi undersøger og behandler jævnligt patienter med næse/svælgproblemer, f.eks. rhinitis chron., epistaxis, palatum molle hyperplasi, tonsillitis chronica og spytcyster.